ΥΛΙΚΑ
1 στραγγιστό γιαούρτι 2%.(Το κρατάς για μεζούρα)
1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1/2 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1,5-2 φλυτζάνια τριμμένη φέτα(χοντροτριμμένη,εγώ το κάνω με το χέρι)
1,5 φλυτζάνι κασέρι (ή κάποιο άλλο αλμυρό κίτρινο)
500 γρ. αλεύρι up
αλάτι προαιρετικά,γιατί έχει αλμυρά τυριά (εγώ δε βάζω)
αλάτι προαιρετικά,γιατί έχει αλμυρά τυριά (εγώ δε βάζω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ,ενώ ενδιάμεσα ανακατεύω με το σύρμα ρίχνω:
- γιαούρτι
- λάδι
- πρώτο αυγό
- δεύτερο αυγό
- τυριά
- αλεύρι κοσκινισμένο
Στο τέλος θα χρειαστεί να ανακατέψω με το χέρι.
Ιδανικά αφήνω τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.(Εγώ όταν βιάζομαι τη βάζω κουρασμένη!)
Ιδανικά αφήνω τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.(Εγώ όταν βιάζομαι τη βάζω κουρασμένη!)
Πλάθω μπαλίτσες.Δεν πλάθω πολύ,αφήνω την επιφάνεια ανώμαλη,γιατί έτσι περνάει ο αέρας και ψήνονται καλύτερα.
Τις βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για
20-25',μέχρι να ροδίσουν.
Τέλειο κέρασμα και για fake πάρυ!Στις 25 Φεβρουαρίου που είχε το teddaki γενέθλια(ένα πρωί πέρσυσι ο γιος μου αποφάσισε ότι είναι τα γενέθλιά του κι έτσι σημείωσα τη μέρα να τα γιορτάζουμε κάθε χρόνο),τα φτιάξαμε για κέρασμα και τα φάγαμε όταν έσβησε το μουστοκούλουρό του!
Εκανα τα τυρομπαλακιααα!!!Τα παιδακια μου,τριων χρονων και ενος...ξετρελλαθηκαν!!!πεντανοςτιμα μαμα ελεγε ο μεγαλος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικα ευκολα και γρηγορα!!!!