Φύτεψα Aloe Vera Barbadensis Miller και πίνουμε στο χυμό μας.










Πέρυσι το χειμώνα με τον μεγάλο στο νήπιο και το μικρό κάτω του έτους,είχα μεγάλη αγωνία για τις αρρώστιες.Γι αυτό τους μήνες του χειμώνα έδινα στον μεγάλο κάθε πρωί χυμό Αλόης,γνωστής εταιρίας.
Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν όντως το εγχείρημα πέτυχε,πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές που 2-3 βρογχίτιδες/ωτίτιδες τις περνάγαμε,δεν έπαθε τίποτα.Γλύτωσε μέχρι και ίωση με 40 πυρετό,όπου είχαν κολλήσει τα 4 παιδάκια με τα οποία έκανε κυρίως παρέα στην τάξη.

Επειδή το άθλημα όμως είναι πολύ ακριβό για την τσέπη μας (και,ας μη γελιόμαστε,από τότε που μετακόμισα στας εξοχάς την έχω δει τρελή βουκολική "αγρότισσα" και ότι μπορώ θέλω να είναι παραγωγής μου) αποφάσισα ν' αποκτήσω δικά μου φυτά.

Είχα ήδη 2 τεράστιους θάμνους,δεξιά βλέπεις τον ένα,αλλά δε μπορούσα να λάβω σαφή απάντηση αν αυτό το είδος της aloe vera είναι βρώσιμο.(Υπάρχουν πάρα πολλά είδη.) 










Ετσι το έψαξα και αγόρασα το Μάρτιο από το aloeveraplants στην Κρήτη δικά μου φυτά Aloe Vera Barbadensis Miller!
Πλήρωσα κάτω από 20€ απ' ότι θυμάμαι,μαζί με τα μεταφορικά,για 6 φυτά!


Αριστερά τη μέρα που τα έλαβα,δεξιά 10 μήνες μετά.

Χάρισα ένα σε μια φίλη και τα υπόλοιπα 5 τα φύτεψα,άλλα σε γλάστρες και άλλα στο χώμα,γιατί δεν ήμουν σίγουρη που θα πιάσουν καλύτερα.Συμπεράσματα:
  1. Στις γλάστρες,αν και μικρές,αναπτύχθηκαν καλύτερα.Μάλλον δεν έχω καλό χώμα,παρ' όλο που προσέθεσα νέο στους λάκκους.Ενα που το είχα στο χώμα,σε πολύ σκιερό μέρος,ανάμεσα σε δυο ροδιές φυτοζωούσε,το μεταφύτεψα κι αυτό σε γλάστρα.
  2. Τις γλάστρες δεν τις βάζουμε στην άκρη του πεζουλιού γιατιί ο αέρας μπορεί να ρίξει κάτω την αγαπημένη σου ρίζα που έχει μεγαλώσει πιο πολύ απ όλες τις άλλες,το καμάρι σου,και να κοπούν πολύτιμα φύλλα...(Κλαψ)

Σίγουρα δεν αρκούν για να πίνει όλη η οικογένεια κάθε μέρα,αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι άσχημοι μήνες των ιώσεων.Κι αν καταφέρουν να μεγαλώσουν όπως έχω δει στις φωτογραφίες ότι γίνονται,η παραγωγή θα είναι επαρκής για όλους μας για περισσότερους μήνες,καθώς η χρήση της Αλόης κάνει γενικότερα πολύ καλό στον οργανισμό.

Από τα άλλα φυτά που ήδη είχα,κόβω φύλλα για εξωτερική χρήση.Τα έχω χρησιμοποιήσει σε:

  • Εγκαύματα (κάνουν θαύματα)
  • Τσιμπήματα κουνουπιού (μια φορά με είχαν κάνει ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ,με έβλεπες και τρόμαζες, καθώς σκάλιζα το χώμα.Άλειψα το δέρμα και σε μια ώρα τα τσιμπήματα είχαν εξαφανιστεί,δεν το πίστευα!)
  • Το μωρό είχε βγάλει στον ποπό κάτι εξανθήματα.Την πρώτη φορά του έβαλα μια κρέμα που είχε μέσα και κορτιζόνη που μου συνέστησε ο δερματολόγος. Ξαναβγήκαν. Ξαναέβαλα την κρέμα.Δύο εβδομάδες μετά πάλι τα ίδια...Μου έκοψε και έβαλα,σε συνδυασμό με βαλσαμέλαιο που έχω φτιάξει και... τι να πω..τυχαίο..?έφυγαν.Δεν ξέρω πιο από τα δύο έκανε δουλειά.
  • Δεν το έχω και πολύ με τις κρέμες σώματος/προσώπου,αλλά όποτε το θυμάμαι κόβω φύλλα και περνάω το δέρμα.Ενυδατώνεται εκπληκτικά!
  • Σκασμένα χέρια!!!
  • Μαλλιά.Το δοκίμασα πριν δυο εβδομάδες που μου το πρότειναν.Οντως μαλάκωσαν πολύ.
  • Σε συσκευασμένη μορφή,όχι δικά μου φυτά δηλαδή,την έχω χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις ωτίτιδας ως σταγόνες στο αυτί και σε πονεμένο λαιμό σε μορφή σπρέι και θεωρώ ότι κάνει θαύματα.
  • Φίλη που της έδωσα και έβαλε σε έρπη μου είπε ότι έκανε δουλειά.


Πώς καθαρίζουμε το φύλλο:




Οταν κόψουμε το φύλλο,το οποίο μέσα είναι όλο διάφανο ζελέ,βγάζει μια κίτρινη...ας την ονομάσουμε σε αυτή τη σελίδα "μπίχλα".Για πιο επιστημονική επεξήγηση γκούγκλαρέ το,εγώ μια που το είχα διαβάσει και μια που το ξέχασα.Το σημαντικό είναι ότι δεν τη θέλουμε ούτε να την πιούμε,ούτε να την βάλουμε στο δέρμα μας.Γι αυτό στραγγίζουμε για κάποια ώρα το φύλλο όρθιο σε ένα ποτήρι και μετά κόβουμε την άκρη.Στη δεξιά εικόνα βλέπεις την κομμένη άκρη όπου έχει κατασταλάξει η μπίχλα.





Αυτό που θέλουμε είναι διάφανο ζελέ:



Εχει μια πικρή γεύση,αλλά εγώ τους το βάζω μέσα στους φρουτοχυμούς και φρουτόκρεμες (εδώ η συναγή της "αναβαθμισμένης φρουτόκρεμας") και δεν το καταλαβαίνουν.








Ψάξε το κι εσύ,αξίζει!
Μπορείς να  έχεις Αλόη σε γλάστρες στο μπαλκόνι σου και σα φυτό χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα.Λίγο νερό και λίγη προσοχή τώρα με τις παγωνιές όπως όλα τα παχύφυτα,να μην παγώσουν τα φύλλα.

Προσοχή όμως,αν εκτός από εξωτερική χρήση θες και να τρώγεται,ψάξε για
 Aloe Vera Barbadensis Miller
Αυτές που συνήθως πουλάνε στα φυτώρια δεν είναι τέτοιες .

Δωρεάν εκδόσεις και για παιδιά στο EU -Bookshop!





Ψάχνοντας κάτι άσχετο ένα βράδυ στο ίντερνετ,έπεσα πάνω σε αυτή την καταπληκτική σελίδα:Το Βιβλιοπωλείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Μα πώς είναι δυνατόν να μην το είχα ακούσει ποτέ πριν;
Επαθα την πλάκα μου!

Με ένα κλικ δεξιά διαλέγει κανείς την ελληνική γλώσσα και βρισκει...

αναρίθμητες εκδόσεις της Ενωσης.Κάποιες από τις ενότητες:
τα Δικαιώματα των Πολιτών
Ενημέρωση για Επιχορηγήσεις
Επεξήγηση της λειτουργίας της
Εύκολα Αναγνώσματα για την ΕΕ
Χάρτες 
κ.α.

Με αυτό που ενθουσιάστηκα όμως ήταν η παιδική γωνιά!
Φοβερές εκδόσεις με ζωγραφική,ιστορία,χάρτες,παιχνίδια,
πολλά από αυτά και στα ελληνικά,με δυνατότητα να τα κατεβάσει κανείς στον υπολογιστή του ή ακόμα και να τα παραγγείλει ΔΩΡΕΑΝ!!!

Εγώ παρήγγειλα για αρχή 3 βιβλία που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και γύρω στις 2 εβδομάδες αργότερα,τα είχα στην πόρτα μου .

Ενα βιβλίο με ζωγραφική κάθε σημαίας της Ε.Ε.

το "Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη" με 44 σελίδες πολύ όμορφα εικονογραφημένες

και το 
"The Mystery of the Golden Stars",μια παιδική ιστορία μυστηρίου στις Βρυξέλλες,όπου εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της Ε.Ε,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στα ελληνικά.


Στην κατηγορία "Χάρτες" υπάρχει εκτός των άλλων και όμορφη αφίσα για τα παιδιά με τα εθνικά χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις της καθε χώρας και τα νομίσματα.
Αυτή δυστυχώς δε τη βρήκα διαθέσιμη για εκτύπωση,αλλά την κατέβασα να την τυπώσω εγώ.


Μπες κι εσύ και κάνε τις δικές σου ανακαλύψεις!


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ: Πάνα-βρακάκι





Μετά από 3 μετακομίσεις και διαμονή διαρκώς σε σπίτια με ελλειπείς αποθηκευτικούς χώρους,θεωρώ πλέον τον εαυτό μου γκουρού στο πακετάρισμα και την αποθήκευση.Δεν υπάρχει εκατοστό που να το αφήνω ανεκμετάλλευτο.

Οσον αφορά τα Χριστουγεννιάτικα τα έχω όλα βολεμένα σε 3 κούτες,γιατί τρελαινόμουν κάθε Χριστούγεννα να ψάχνω από εδώ και από εκεί στην αποθήκη για κούτες και κουτάκια και να ξεχνάω τελικά κανα-δυο κάθε φορά.

Το δέντρο,ξέρεις από αυτά τα χαριτωμένα που τα φτιάχνεις κλαδί κλαδί,
14 σειρές παρακαλώ+η κορυφή=15,για να το βολέψουμε όμορφα αλλά και να το στήνουμε εύκολα την επόμενη χρονιά,τυλίγουμε με wrap κάθε σειρά κλαδιών (φέτος πρώτη φορά τις μικρότερες τις τύλιξα ανά δύο) βάζοντας κι ένα χαρτάκι με αύξοντα αριθμό μέχρι το 14.Ετσι όχι μόνο καταφέρνουμε να το αποθηκεύσουμε στην αρχική του κούτα,αλλά χωράνε και άλλα πράγματα μέσα.







Τα στολίδια είναι σε μια άλλη μικρή κούτα.

Ολα τα υπόλοιπα, (κρεματζούνια,χιονάνθρωποι,κουρδιαστά,πιατικά,χιονόμπαλες,λαμπάκια κτλ) μπαίνουν μαζί σε μια ακόμα μεγάλη κούτα.
Παλιά τα εύθραυστα τα τύλιγα όλα με το wrap με τις φουσκάλες,σειρές από χαρτιά κτλ.Πλέον έχω γίνει πιο εφευρετική,για να γλυτώνω κόπο και χώρο.
Τα παραχώνω ανάμεσα στα διάφορα μαλακά κουκλάκια,μέσα στις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και στους σκούφους.Πρόπερσι μάλιστα είχα τη μεγάλη έμπνευση να χρησιμοποιήσω κάτι πάνες που μου είχαν περισσέψει και ήταν ότι πρέπει για τα κουρδιαστά.

Είναι πολύ βολικές για διάφορα αντικείμενα με περίεργο σχήμα,τόσο για αποθήκευση όσο και για μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων.


Ουφ πάει και αυτό για φέτος...
Αντε με το καλό του χρόνου πάλι!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ: Πλαστικά Τραπεζομάντηλα από Πάρτυ





Σνιφ...
Μου έχει λείψει η blogoγωνίτσα μου...
Εχει αλλάξει το ημερήσιο πρόγραμμά μας και δεν προλαβαίνω να γράψω τίποτα.

Σήμερα είπα να συνδεθώ στα γρήγορα για να κάνω το ποδαρικό για την καλή χρονιά.

Το πρωί βρήκα κάτι ληγμένα μαυρομάτικα στο ντουλάπι και καθώς ο μικρός τρελαίνεται να φτυαρίζει χαλίκια,σκέφτηκα να του δώσω δυο τάπερ και μερικές σέσουλες να το ευχαριστηθεί.
Επειδή όμως καλό το sensory play,αλλά μη γίνει και το σαλόνι χωράφι,έστρωσα από κάτω ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο που το έχω φυλάξει από παλιό παιδικό πάρτυ.

Σωτήρια αυτά τα τραπεζομαντηλάκια!

Πάντα αν είναι σε καλή κατάσταση,όχι όμως αρκετά καλή για να ξαναχρησιμοποιηθούν,τα φυλάω για τέτοιες περιπτώσεις.

Τα στρώνω είτε παίζουμε με φασόλια,νερά(το καλοκαίρι φυσικά) ή πλαστελίνες.
Πραγματικά τρελαίνομαι με τις πλαστελίνες,δεν ξέρω πως παίζετε εσείς εκεί έξω,εγώ που δεν είμαι και η φανατική της τάξης και της καθαριότητας,τις θεωρώ μεγάλο μπελά...
Επίσης τα χρησιμοποιώ το καλοκαίρι στο αυτοκίνητο,όταν θέλω να μεταφέρω κάποιο φουσκωμένο/αλατισμένο στρώμα ή τα καρεκλάκια θαλάσσης.
Στο αυτοκίνητο είναι πολύ χρήσιμα και όταν μεταφέρω παιδικά ποδήλατα/πατίνια κτλ.

Αυτά για σήμερα (και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα με τα ωράριά μου πλέον).

Καλή Χρονιά να έχουμε!!!



Blogging tips