Πεντανόστιμος τρόπος να φτιάχνεις "τηγανιτές" πατάτες!
Ψημμένες στο φούρνο,αλλά στη γεύση σαν τηγανιτές.
Μου τον έμαθαν τα soon to be κουμπάρια μου.
Αυτό το γκατζετάκι 3-4 φορές το χρόνο το χρησιμοποιώ,αλλά βοηθάει πολύ,γιατί κόβει τις πατάτες ομοιόμορφα λεπτές.,που είναι ότι πρέπει για τη μετέπειτα τοποθέτησή τους στο ταψί.
Κόβω τις πατάτες λεπτές,τις βάζω σε μια γαβάθα,ρίχνω λάδι και τις ανακατεύω να πάει παντού.
Τις τοποθετώ σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Σημαντικό είναι να μην είναι κολλημένες,για να ψηθούν καλά.
Για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο τους ρίχνω και ένα ανακάτεμα όταν έχουν ψηθεί αρκετά.
Ψιλοκόβω φρέσκο δενδρολίβανο από τον κήπο μου.
(Μη μου πεις ότι δεν έχεις ούτε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι σου;
Είναι τόσο ανθεκτικά φυτά με ελάχιστες απαιτήσεις.)
Οταν βγουν από το φούρνο το ρίχνω από πάνω μαζί με αρκετό χοντρό αλάτι.
Γιαμμμμμ!
Δοκίμασέ το και γύρνα να μου πεις!
Πρόταση σερβιρίσματος από το Σαββατιάτικο μενού μας:
Rib Eye (συνοδεία μουστάρδας με εστραγκόν)
και
Χωριάτικη Σαλάτα
Απαραίτητη προϋπόθεση,μεσημεριανή σιέστα για χώνεψη!
(Εμάς δε μας την έκαναν τη χάρη...)
Δοκιμασμένες και πάντα πετυχημένες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντί για δεντρολίβανο, εμείς βάζουμε ρίγανη
γλυτώνουμε τόσο χρόνο... και είναι και πολύ πιο υγιεινές σε σχέση με τις τηγανητές
Ψήνω δυο ταψιά ταυτόχρονα στον "αέρα" στον φούρνο
και τις ευχαριστιούνται πολύ τα παιδιά!
Καλή εβδομάδα!
Αλεξάι
εσείς τουλάχιστον είστε 7 (&1/2) που ψήνεις 2 ταψιά...Εχώ που τα έψησα για εμάς τους 3?????και τα φάγαμε....???!!!
Διαγραφήδοκίμασε και με φρέσκο δενδρολίβανο πάντως...δεν παίζεται...(τι τους έχεις τόσους βοηθούς?!)
Διαγραφήτα δικά μας ταψιά είναι φουλ γεμάτα!!!(γυρίζω τις πατάτες στην μέση του χρόνου ψησίματος)
Διαγραφήκαι ο φούρνος της κουζίνας μας είναι ο μεγαλύτερος που κυκλοφορεί στην αγορά :))
έτσι εξηγείται πώς μας φτάνουν- και φυσικά σαν συμπλήρωμα στο φαγητό, όχι κυρίως γεύμα
όσο για το δεντρολίβανο, θα το δοκιμάσω, έχουμε στον κήπο μας
Καλημέρα, Αντωνία!
εν το μεταξύ μετά σκέφτηκα ότι σας έχασα στο μέτρημα,δεν είστε 8&1/2 αλλά 8& 1/2 ζωή να έχετε : ) !
ΔιαγραφήΚαλημέρα
Κι εγώ τις κάνω και τις λέμε "ψητοτηγανιτές". Είναι πραγματικά νόστιμες και σε ξεγελάνε στη γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ!
Καλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com/
ευχαριστω φιλη για την πολυ εξυπνη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφή