Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό για εμένα είναι
ψωμί,(κομμένο με το χέρι όμως,δεν ξέρω γιατί,αλλά είναι πιο νόστιμο) ντομάτα,φέτα.
Στη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται η μακαρονάδα με κρύα ψιλοκομμένη ντομάτα,σκόρδο,βασιλικό και μοτσαρέλα και η παρακάτω σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα disonnaise.
Προ παιδιών ήταν συχνό μερημεριανό τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.
Τη σάλτσα disonnaise δεν τη χρησιμοποιώ πουθενά αλλού.Συνειδητοποίησα λοιπόν πόσα χρόνια έχω να φτιάξω αυτό το φαγητό,όταν προχθές πήγα όλο χαρά να το ετοιμάσω και συνειδητοποίησα ότι έχει λήξει από το 2013.
Αχ βαχ, βγαίνω με τις 2 "ουρές" μου μέσα στη ντάλα,αγοράζω καινούρια,γυρίζω σπίτι,βάζω το μικρό για τον πρωινό ύπνο,παίζουμε με τον μεγάλο μπουγελοπινιάτα και μετά μπαίνω στην κουζίνα να ετοιμάσω μεσημεριανό.Ανοίγω το καπάκι,αφαιρώ το προστατευτικό χαρτί,πιέζω...τίποτα.
Ξαναπιέζω...τίποτα.
Πιέζω πιο δυνατά,ακούγεται ένα μπαμ και...
major mustard explosion |
Selfie απέφυγα να τραβήξω.Φώναξα το γιο μου να με δει να γελάσει και μπήκα για λούσιμο.Μέχρι να επιστρέψω ο Πίππης είχε κάνει το πάτωμα λαμπίκο.Οπως είχα βγάλει το πεοστατευτικό,ναι μεν ξεκόλλησε το χαρτί,αλλά ουσιαστικά το διάφανο πλαστικό είχε μείνει στη θέση του...γκρρρρρρ
Τέλος πάντων το έφτιαξα,το φάγαμε και το απολαύσαμε στο τέλος.
Στη σαλάτα βάζω:
ντομάτα,
αγγούρι(που το κόβω ροδέλες με το εργαλείο που είναι για να κόβει το τυρί φλίδες,το βάζω σε σουρωτήρι,ρίχνω μπόλικο αλάτι και το ζουλάω κατά διαστήματα μέχρι ν' αφυδατωθεί αρκετά),
καλαμπόκι,
παξιμάδια που έχω αλείψει με πολτό ελιάς,
φέτα,
κομμάτια ψημμένου στήθους κοτόπουλου.
Στα παιδιά για να είναι πιο ολοκληρωμένο γεύμα έβαλα και ψιλοκομμένη βραστή πατάτα
Σε ένα βαζάκι χτυπάω:
λάδι,
ξύδι,
disonnaise,(παίρνω hellmanns,δεν έχω ιδέα αν υπάρχει άλλη μάρκα,αλλά μου αρέσει γιατί είναι λίγο πικάντικη)
αλάτι,
λίγο πιπέρι
Είναι πολύ δροσιστικό και ελαφρύ γεύμα.Διαιτητικό τώρα δεν το λες.
γεια σου ρε Αντωνία με τα τέλεια...αγαπημένα.....comfort....μαμαδίστικα....(τα έφτιαχνε και η μαμά μου.....)....εδέσματά σου...παρόμοιο explosion έχει λάβει χώρα και στας δικά μας κουζίνας...την ώρα που επιμένω να ανοίξω κάτι...και πιέζω τις καταστάσεις λίιιιιγο παραπάνω από το κανονικό....ενώ αρκούσε στοργή και προδέρμ....(το τελευταίο πάει σε ποικίλες κρέμες και σαμπουάν.....που έδειξαν επίσης τόσο καθαρά την αποδοκιμασία τους....κατάμουτρα....και κατάχαμα....κι επιτοίχια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι που δνω στο γιο μου συμβουλές του τύπου "όταν κάτι δεν ανοίγει/κλείνει κτλ δεν επιμένουμε!!!!!!κάτι φταίει και θα το χαλάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή...δάσκαλοι που διδάσκαμε......εντάξει που και που ένα νόμο τον κρατούσαμε....αλλιώς τι θα καμαρώναμε τώρα....????
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ, ΑΝ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφή