ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ:Φεβρουάριο-Απρίλιο μαζεύουμε ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ και ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΑ



Ανθισμένη καυκαλήθρα
Κανονικά δεν κάνω δύο αναρτήσεις της ίδιας θεματολογίας απανωτά,αλλά ήδη έχω αργήσει πολύ!

Ηδη από Φεβρουάριο μπορούμε να μαζέψουμε άγρια ρόκα και καυκαλήθρα, αλλά με αυτό τον καιρό δεν είχα καταφέρει να πάω νωρίτερα.

Πλέον έχουν βγάλει λουλούδια και ειδικά η ρόκα όταν ανθίσει έχει ελάχιστα φύλλα.Το καλό όμως είναι ότι θα δεις πώς είναι ανθισμένες και θα συνειδητοποιήσεις πού φυτρώνουν στη γύρω περιοχή σου.Οπότε του χρόνου θα είσαι σε ετοιμότητα.Εγώ για χρόνια μάζευα τα λουλούδια και από τα δύο φυτά για τα βάζα μου και έπαθα πλάκα όταν συνειδητοποίησα ότι είναι αυτά.(Καλά για τη ρόκα βασικά,γιατί η καυκαλήθρα τα τελευταία χρόνια έγινε της μόδας μαζί με τα μυρώνια .(που δεν τα έχω μάθει ακόμα,δεν ξέρω αν έχω εδώ γύρω)
Η καυκαλήθρα και ανθισμένη έχει αρκετά φύλλα.Προχθές μάζεψα αρκετή μαζί με τα σπαράγγια και αυτή που δεν την έβαλα στην ομελέτα,την κατέψυξα.Είναι πολύ αρωματική και μπορεί να μπει σε πίτες,σούπες αλλά και να αρωματίσει σάλτσες.

καυκαλήθρα


άγρια ρόκα ανθισμένη



άνθη άγριας ρόκας


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αντωνία,
    Εδώ με πιάνεις διαβασμένη! Απ' ότι έχω δει στο εξοχικό μας, όπου υπάρχει καυκαλήθρα υπάρχουν και μυρώνια. Λες και η φύση μας τους έχει έτοιμους τους συνδυασμούς! Αν ξέρεις το άρωμά τους μπορείς να τα ξεχωρίσεις από κάποια "ξαδερφάκια" τους που δεν μυρίζουν - το καταλαβαίνεις αν τρίψεις μερικά φυλλαράκια στα δάχτυλά σου.
    ΑΛΛΑ, και το τονίζω προφανώς, δεν ήξερα την άγρια ρόκα που υπάρχει άφθονη τριγύρω από το σπίτι - παρότι έχω καλλιεργημένη ρόκα στη βεράντα. Χμ... Αν πάω το ΣΚ θα σου στείλω φωτογραφίες.
    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο για στείλε φωτό να τα μάθουμε και αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips