Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Διάβασα σ’ ένα βιβλίο κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον πυρετό και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας,γιατί δε νομίζω ότι πολλοί θα είχατε την τύχη να συναντήσετε γιατρό που να σας εξηγήσει κάτι παραπάνω από το "Πάνω από 38,5 δώσε αντιπυρετικό,το μισό του βάρους σε ml".
Ως γνωστόν ο πυρετός είναι άμυνα του οργανισμού και γι' αυτό δεν πρέπει με το παραμικρό να ρίχνουμε τη θερμοκρασία του σώματος.Αναλυτικά (και σε χοντρική μετάφραση από τα γερμανικά):

  1. Η αύξηση της θερμοκρασίας εμποδίζει πολύ αποτελεσματικά την εξάπλωση των ιών.Με το να ρίχνουμε λοιπόν τη θερμοκρασία,αυτό που ουσιαστικά κάνουμε είναι να δημιουργούμε ένα περιβάλλον κατάλληλο για την επιβίωση του ιού.
  2. Η δραστηριότητα του ανοσοποιητικού στις υψηλές θερμοκρασίες είναι 4-6 φορές μεγαλύτερη.Η παραγωγή κάποιων ουσιών που παράγει ο οργανισμός για άμυνα,ενδυναμώνεται φοβερά μέσω της αυξημένης θερμοκρασίας.Η καλύτερη θερμοκρασία για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού είναι οι 39(!!!) βαθμοί
  3. Οι βλαβερές ουσίες αποβάλλονται γρηγορότερα,μέσω της αυξημένης λειτουργίας του μεταβολισμού
  4. Σημασία δεν έχει τόσο το πόσο πυρετό έχει το παιδί,αλλά ποια είναι η διάθεσή του.Αν είναι καλά,ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, με παρακολούθηση, μπορούμε ν' αποφύγουμε το αντιπυρετικό.
Στο internet μπορεί να βρει κανείς διάφορα φυσικά γιατροσόφια για να ρίξει τον πυρετό. Οταν εφαρμόσω κάτι από αυτά θα επανέλθω.Σε επόμενη ανάρτηση θα γράψω για τις κομπρέσες σε αστραγάλους και καρπούς,που ξέρω πως λειτουργούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips