Βρογχικά, AeroΦΣΙΤ, FlixoΦΣΟΥΤ &Co

Σου χω πεί πως έχω ερωτευτεί τη νέα μας παιδίατρο?!

Από τότε που άρχισε ο γιος μου το σχολείο και ξεκίνησαν και οι αρρώστιες,είχα μία μόνιμη απορία.Γιατί όποιο παιδί και να πάει στο γιατρό με φλέματα και βήχα,έχει βρογχικά και πρέπει να ψεκαστεί (ά δεν είναι τίποτα,πολύ ελαφρύ,δεν πειράζει που τον μισό χειμώνα τον περνάει το παιδί ψεκαζόμενο ) και πολλές φορές να πάρει αντιβίωση για να "καθαρίσει".
Μα να μην κρυολογούν πλέον ποτέ αυτά τα παιδιά!
Πάντα μα πάντα να έχουν ίωση,η οποία δεν περνάει από μόνη της.

Οταν έχεις ένα μωρό και αποφεύγεις να το πας στον παιδίατρο,γιατί φοβάσαι ότι θα το πλακώσει στα ελαφριά φάρμακα,έχεις πρόβλημα.
Οταν τελικά το έχεις πάει στο τοπικό κέντρο υγείας μπας και σου πουν τίποτα άλλο,τελικά με βαριά καρδιά το έχεις ψεκάσει μια εβδομάδα,τελικά το πηγαίνεις στο δικό σου γιατρό και σου συνταγογραφεί άλλες 10 ψεκαστομέρες,+ένα ακόμα "εντομοκτόνο" για 4 μέρες,+ σταγόνες στα μάτια και στα αυτιά για μια εβδομάδα, το ποτήρι ξεχειλίζει και σκέφτεσαι εγώ δε θα καταστρέψω το ανοσοποιητικό του παιδιού μου,που με κόπο το χτίζω τόσους μήνες με το θηλασμό!
Κλείνεις την επόμενη κιόλας μέρα ραντεβού με μια γιατρό που έχεις ακούσει ότι είναι πιο εναλλακτική στις μεθόδους της και τελικά συναντάς τον άνθρωπο που τόσα χρόνια έψαχνες.
Μετά από ραντεβού διάρκειας μια ώρας έχεις αποκομίσει τις εξής γνώσεις,που θες να μοιραστείς με γονείς που έχουν τις ίδιες αγωνίες με εσένα:


  • Βρογχικά έχουμε όλοι.Από τη στιγμή που οι γιατροί μάς ακροάζονται,ακούνε τους βρόγχους μας,άρα τα βρογχικά μας.Λεπτομέρεια,αλλά εμένα ακόμα κι αυτό,η εξήγηση της λανθασμένης χρήσης της καραμελολέξης "βρογχικά" που τόσα χρόνια με ψάρωνε,μου έκανε εντύπωση.


  • Τα εισπνεόμενα είναι πολύ χρήσιμα,όταν όμως το παιδί έχει βρογχίτιδα.(Ναι,αλλά εμένα όποτε το έχω πάει,μου λένε ότι έχει βρογχίτιδα,απαντάω εγώ.)Βρογχίτιδα έχει όταν στην ΕΚΠΝΟΗ ακούς σφύριγμα.Οταν ενώ αναπνέει ακούς χρατς και χρουτς και λοιπά ραδιοφωνικά παράσιτα,ναι έχει φλέματα,αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει βρογχίτιδα.
Τί μπορώ να κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις,για να προλάβω μια επιδείνωση:

  • Πολύ νερό
  • Δίνω ένα φυτικό αποχρεμπτικό σιρόπι.(Προσωπικά έχω βρει ένα που κάνει καταπληκτική δουλειά)
  • Πολύ Φυσιολογικό Ορό
  • Εισπνοές με θυμάρι (βλ παρακάτω)
  • Τακτικές Εντριβές ( με το γνωστό προϊόν,ή τσίπουρο,ή ότι άλλο γιατροσόφι μπορεί να ξέρεις από τη γιαγιά σου.Βρήκα μάλιστα από μια εταιρία και προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μωρά).Είναι απίστευτο,δε μου είχε πει κανένας ποτέ για εντριβές.Χρειάστηκε να της ζητήσω να μου εξηγήσει πώς και με τί τις κάνουν.Το ήξερα ως γενική έννοια,αλλά δεν είχα ιδέα επί του θέματος.Και είναι απίστευτο που ελάχιστοι γιατροί τις συστήνουν.Γιατί ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!
  • Ροφήματα όπως τίλιο,τσάι του βουνού,θυμάρι,μολόχα κ.α.Πάρα πολλά βότανα έχουν αποχρεμπτική δράση
  • Κοτόσουπα!(Γράψε στο google "κοτόσουπα κρυολόγημα" και θα βρεις πολλά άρθρα επί του θέματος.Μου το είπε μια φίλη και δεν το πίστευα πόσο κάτι τόσο απλό που το έκαναν οι γιαγιάδες μας,είναι τόσο ευεργετικό και οι γιατροί δε μας το εξηγούν)
Σε δύσκολες περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε και
  • Κομπρέσες
  • Ποδόλουτρα με αυξανόμενη θερμοκρασία
  • Λουτρό αυξανόμενης θερμοκρασίας στα χέρια
Και για τα 3 θα αναφερθώ σε επόμενες αναρτήσεις.

Για την ιστορία του πράγματος,μου είπε ότι το μωρό έχει απλό κρυολόγημα.
Ωωωω τί γλυκά που ακούστηκε στ' αυτιά μου...!Πόσο είχα πεθυμήσει ν' ακούσω αυτή τη λέξη!
Πήρε μία(1!) μέρα φυτικό σιρόπι,του έκανα εντριβές και του έδωσα να πιει mix τίλιο,τσάι βουνού,γλυκάνισο,χαμολήλι 2 μέρες και από την επομένη ήταν περδίκι!Και θα το είχα πλακώσει 10 μέρες στις εισπνοές!Εξακολουθώ να θυμώνω κάθε φορά που το σκέφτομαι.
Επίσης στα μάτια του,τού έκανα κομπρέσες με έγχυμα φασκόμηλου 2 μέρες(μου είπε όχι χαμομήλι,που ήξερα μέχρι τότε.Φασκόμηλο ή Μαύρο Τσάι)


Πώς κάνω εισπνοές με θυμάρι:

Βράζω νερό,το τραβάω από τη φωτιά,ρίχνω μέσα το θυμάρι(γύρω στα 2 κουταλάκια γλυκού ανά 250ml νερού,3πλάσια ποσότητα αν είναι φρέσκο) και το αφήνω σκεπασμένο για να μη φύγουν τα αιθέρια έλαια 8-10 λεπτά.Σουρώνω.

Για μωρά και παιδάκια που κάνουν μπάνιο σε μπανιεράκι,προσθέτω γύρω στα 2 λίτρα από το παραπάνω έγχυμα.
Για παιδιά από 6 ετών ,καθίζω το παιδί μπροστά από ένα τραπέζι,το βάζω να σκύψει πάνω από το κατσαρόλι και σκεπάζω το κεφαλάκι και το κατσαρόλι με μια πετσέτα.

Επειδή δε νομίζω ότι πολλά παιδιά θα είναι συνεργάσιμα με την παραπάνω διαδικασία, μια καλή ιδέα είναι να πάρω μια μικρή παδική ινδιάνικη σκηνή/σκηνή camping,να μπούμε και οι 2 μέσα μαζί με το κατσαρόλι και να το κάνουμε σαν παιχνίδι.(με τις απαραίτητες ινδιάνικες ιαχές)



3 σχόλια:

  1. η φυτό θεραπεία είναι σαφώς μια καλή μέθοδος θεραπείας για πολλές παθήσεις απλές οπως ένας πυρετός ή ενας βήχας και για πιο σύνθετες! η πρόληψη όμως είναι και αυτή σημαντική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος απο ολα αυτα που ειναι θαυματουργα, Εγω σου εχω πει και την αγαπη που εχω στο βιξ...vicks..
    Σε καθε οροφο του σπιτιου μου εχω και μια συσκευασια!!!!!... Χρονια τωρα!!!!
    Στο πρωτο αψου... Και στην πρωτη μυξουλα Εντριβη και τελος😀😀😀😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips