Bratkartoffeln με Αυγά Μάτια (και Λουκάνικο Σκοτούσσας)




Αγαπημένο μας  Σαββατοκυριακάτικο φαγητό οι "τηγανιτές" πατάτες με τα αυγά.
Κλασικά τηγανιτές πατάτες δεν μαγειρεύουμε ποτέ.
Είτε φτιάχνουμε τις "Τηγανιτές Πατάτες Φούρνου",είτε Bratkartoffeln.(ακολουθεί επεξήγηση)
Και με τους δύο τρόπους είναι εξίσου νόστιμες και λιγότερο παχυντικές.
Σήμερα πήρε για πρώτη φορά μέρος στο τσιμπούσι και ο μικρούλης μας.
Δεν πίστευε στην τύχη του!
Ηταν ακόμα πιο τυχερός μάλιστα,γιατί δοκίμασε μια μπουκίτσα και από τον έξτρα μεζέ της ημέρας,το πιο νόστιμο Λουκάνικο που υπάρχει,από τη Σκοτούσσα Σερρών,το χωριό καταγωγής του παππού του.


 BRATKARTOFFELN




  • Βράζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε.









  • Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε σε ελαιόλαδο κρεμμύδι 








  • Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι  τσιγαρίζουμε τις πατάτες,αφήνοντας να κάνουν κρούστα.Προς το τέλος προσθέτουμε πάπρικα.(Αυτή τη φορά μου  έλιωσαν πολύ,αλλά εμάς μας αρέσουν πιο πολύ έτσι)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips