Καλοκαίρι και κλεισούρα;Πώς θα περάσει η ώρα;

Από το βράδυ είχα μαγειρέψει/φορτώσει αυτοκίνητο/ετοιμάσει τσάντα/φτιάξει σνακ/βάλει ξυπνητήρι να σηκωθούμε πρωί πρωί και να πάμε στην πλαζ με την ωραία άμμο για μπάνιο και παιχνίδι.
Ο δυνατός αέρας όμως μας χάλασε τα σχέδια.
Στον κήπο το πρωί δε βγαίνουμε πολύ γιατί το μικρό πάει συνέχεια στον ήλιο,οπότε πώωωως να περάσει η ώρα;

Μπουμπλέ,μπουμπλέ μπουμπλέ που γράφουν και στα comics με το απαραίτητο συννεφάκι με τα γρανάζια...
Μέχρι που έμφανίστηκε αυτό με τον αναμμένο γλόμπο!



Στην αριστερή φωτό διακρίνεις τον μικρό σε κατάσταση απελπισίας τύπου "ωχ πάλι στο πάρκο με μάντρωσαν".Τελικά το πρωινό του εξελίχθηκε καλύτερα απ' ότι περίμενε( κι αυτός κι εγώ!)
Η φουσκωτή του βαρκούλα με δυο κατσαρόλες νερό μέσα,διάφορα τζουμπλέκια και μια σφουγγαρίστρα λίγο παραπέρα σε περίπτωση μεγάλης απώλειας.(Φυσικά στην αρχή αυτό που του κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η σφουγγαρίστρα,οπότε την απομάκρυνα στο μπάνιο.)
Η ιδέα είχε τεράστεια επιτυχία.Aκόμα μεγαλύτερη κι από την χαρτόκουτα.
Εχουν αρχίσει να παίζουν και μαζί λίγο τα δυο μου αγοράκια και πολύ τα καμαρώνω!

Οταν μετά από μια ώρα παιχνιδιού αποσύρθηκε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα το μικρό για τον πρωινό του ύπνο,συνέχισε ο μεγάλος.
Τους είχα ήδη φέρει και κάποια πράγματα από την κουζίνα.
Απλωνα τα ρούχα εγώ στο μεταξύ.
-Μαμάαααα?Να πάρω αυτά τα κουταλάκια που μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο;(βλ μεζούρες)
-Να τα πάρεις.Πάρε γενικά ότι θες από την κουζίνα.
(Τη στιγμή που το ξεστομίζω έχω ήδη καταλάβει πως έχω πετάξει κοτσάνα.Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες γαλαντομίες.Ακούω τα γρανάζια στο κεφάλι του σε πλήρη λειτουργία.)
-Απλά ρώτα με πρώτα (προσπαθώ να το μαζέψω)
.........
-Μαμάαααα?Να πάρω και αυτό το σουρωτήρι;(Εχει ήδη τρία,αλλά όταν δεν υπάρχει σοβαρή αιτία να πεις όχι,γιατί να αρνηθείς...;Σε τόσα πράγματα λέω όχι καθημερινά.)
-Να το πάρεις.
............
Μαμάαααα?Αυτό να το πάρω;
-Οχι αυτό είναι πολυκόφτης!Εχει μαχαίρι,τί να το κάνεις;!Αντε παίξε τώρα,αρκετά πήρες.
.....................
Ησυχία...Η βάρκα μόνη κι έρημη...χρούτσου χρούτσου απ' την κουζίνα.




Εχει χωθεί ολόκληρος μέσα στο ντουλάπι και ψάχνει...

Τελικά έπαιξε χωρίς δική μου παρέμβαση με τις ώρες,απίστευτο για τα δεδομένα του και όσο πέρναγε η ώρα κατέβαζε και νέες ιδέες.


Ενδεικτικά:
Προσπαθούσε να χύσει το νερό από τη μεζούρα χωρίς να του πέσει το μπαλάκι,είχε πάρει το εργαλείο που ξεχωρίζουμε τον κρόκο και πετούσε το μπαλάκι ψηλά προσπαθώντας να μην του πέσει,το φορτηγό ξεφόρτωνε νερό στη νεροτσουλήθρα,το χερούλι έγινε στάση για να δροσίζονται τα αυτοκίνητα,στάση μετρό,στάση τραμ,ένα σουρωτήρι έγινε καταπέλτης,μια σύριγγα(χωρίς βελόνα εννοείται) συντριβάνι και διάφορα άλλα.

Είχα διαβάσει πρόσφατα σε ένα μπλογκ μια κοπέλα που έλεγε ότι εμείς οι νέες μαμάδες προσπαθούμε διαρκώς να κατεβάσουμε ιδέες για ν' απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά,αλλά τελικά όταν βαριούνται είναι που αρχίζει και λειτουργεί η φαντασία τους.
Μα πόσο δίκιο έχει!

Το παιχνίδι κράτησε από τις 9:50 το πρωί,είχα κοιτάξει την ώρα για να χρονομετρήσω πόσα (δευτερό)λεπτα θα κρατήσει η χαρά,μέχρι τις 14:00 που τα μάζεψα για να φάμε και ενώ ήταν ακόμα σε πλήρη εξέλιξη!
Εν το μεταξύ,αν είχα βάλει τη βάρκα στον κήπο,είμαι σίγουρη ότι δε θα της είχαν δώσει καμία σημασία!

Το ζενίθ της διασκέδασης ήταν όταν προς το τέλος τους έδωσα δυο καινούρια σφουγγαράκια κουζίνας.
Το μικρό δεν είχε ξαναπιάσει καλά καλά σφουγγάρι,γιατί τα βάζει ακόμα όλα στο στόμα,οπότε στο μπάνιο με τις σαπουνάδες δεν τον πολυαφήνω να το πιάνει.
Είχε ενθουσιαστεί με την αίσθηση!
Του έκανε χαζομάρες ο μεγάλος,ξεκαρδιζόταν στα γέλια,τον αντέγραφε που και καλά πλενόταν και πλενόταν κι αυτός.Τους τράβηξα απίθανα βιντεάκια.
Εκεί βέβαια έγινε ψιλοχαμός στο πάτωμα,αλλά ήταν εις γνώση μου ότι θα γίνει και άξιζε τον κόπο!

Γενικά καθ' όλη τη διάρκεια δεν είχαν χυθεί πολλά νερά απ' έξω και το αποδίδω στα φαρδιά τοιχώματα της βάρκας,σε σχέση με το να είχα βάλει μια λεκάνη.


Το παιχνίδι σίγουρα θα επαναληφθεί!

2 σχόλια:

  1. Αχ αυτη η καλοκαιρινη κλεισουρα! Το ιδιο κι εγω δεν μπορω να τα βγαλω στη βεραντα ή στον κήπο το πρωι (και μαλλον εχουμε και τις ιδιες ηλικίες μονο που εγω εχω 2 κοριτσια). Πολυ ωραια η ιδεα με τη βαρκα λέω αύριο να τους φέρω μεσα μια μικρη πισινούλα που έχουμε και ας γίνει ο χαμός! Χαλάλι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips