ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ:Φτιάχνουμε παγάκια Βασιλικού






Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσω να στοκάρω παγάκια βασιλικού.

Πάντα τα καλοκαίρια υπάρχει μια γλάστρα βασιλικού στον κήπο μας για να βάζουμε φρέσκο στη σάλτσα ντομάτας.
Το ξέρω ότι πλέον υπάρχει και ο χειμερινός που κρατάει όλο το χρόνο,αλλά θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου αρωματικός.
Οπότε λίγο πριν πιάσουν τα κρύα και αρχίσει να κιτρινίζει,στοκάρω αποθέματα για να νοστιμίζω τις σάλτσες μας και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι πολύ απλό.

Χτυπάω στο multi βασιλικό,λάδι και σκόρδο και το βάζω σε πακοκυψέλες.
Μόλις τα παγάκια ετοιμαστούν,τα βάζω σε polybags με zipper για ευκολία.
Οι αναλογίες δεν είναι συγκεκριμένες.Οσο πιο πολύς ο βασιλικός και το σκόρδο,τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση που θα δώσουν τα παγάκια μετά στη σάλτσα.Λάδι ούτως ή άλλως θα προσθέσω κι άλλο.
Αυτή τη φορά με την ποσότητα λαδιού που έχυσα σε ένα σχεδόν γεμάτο δοχείο multi με βασιλικό και τέσσερις μεγάλες σκελίδες σκόρδο (αφαιρούμε πάντα τη φύτρα από το κέντρο),έφτιαξα 18 παγάκια.
Μόλις φουντώσει πάλι σε λίγες μέρες με νέα φυλλαράκια,θα φτιάξω  κι άλλα.

Οταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα θέλω να μοσχοβολίσει καλοκαίρι η σάλτσα ντομάτας για τα μακαρόνια ή την πίτσα μας,ρίχνω μέσα 2-3 παγάκια.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ καλή ιδέα. Το κάνω πολλές φορές και με το δυόσμο ή αν έχω κάποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό για να μην το πετάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips