ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ για μωρά και όχι μόνο...


Τι βαρετά φρούτα που έχει ο χειμώνας…Και αν έχεις και την δική μας παιδίατρο που σου λέει να μην δίνεις μπανάνα και ν’ αποφεύγεις πορτοκάλια και μανταρίνια(!) γιατί κάνουν φλέματα,δε μένεις και με πολλές επιλογές.Ευτυχώς ο δικός μου τρώει και ακτινίδιο,το οποίο εκτός από περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια,διάβασα πρόσφατα ότι έχει και πιο πολύ κάλιο από τη μπανάνα.

 Προσωπικά δεν το τηρώ ευλαβικά,γιατί δεν πιστεύω στις ακρότητες,αλλά για να το λέει σίγουρα κάποια βάση θα έχει.(Εχει και ειδικότητα ή κάτι τέτοιο στην ανοσολογία και είναι πολύ απόλυτη γι’ αυτή της τη θέση)
Τις προάλλες λοιπόν που ήταν άρρωστο το μωρό,είπα να τ’ αποφύγω για λίγες μέρες. Επειδή μου έχει πει ακόμα και τα φρούτα να τα δίνω καλύτερα βρασμένα,έψαξα ιδέες για κομπόστες.

Εχω να δηλώσω ότι τα μήλα και τα αχλάδια βρασμένα είναι πεντανόστιμα!Ειδικά με λίγη κανέλα από πάνω,είναι τέλεια και γι' απογευματινό,αντί για γλυκό.Επίσης μπορεί κανείς να προσθέσει αποξηραμένα φρούτα,τα οποία διατηρούν όλες τις θρεπτικές αξίες του νωπού.Προσοχή στα βερίκοκα.Προσωπικά δεν αγόρασα,γιατί είχα διαβάσει να προσέξω να μην περιέχουν θείο(το χρησιμοποιούν ως συντηρητικό αν κατάλαβα καλά) και δε βρήκα στο σούπερ μάρκετ χωρίς.Ενώ όλα τ’ άλλα της ίδιας εταιρίας ήταν σκέτα φρούτα,χωρίς πρόσθετα.

Σήμερα έφτιαξα 

ΜΗΛΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ.

Για να μη χρειάζεται πολύ βράσιμο το μήλο,το χτυπάς μια γρήγορη στο multi (ή αλλιώς στον τρίφτη,ή ψιλοκόβεις με το χέρι) και το σκεπάζεις με λίγο κρύο νερό.Μαζί και το δαμάσκηνο.
Αφήνεις να πάρει βράση,χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για κανένα 10λεπτο.





Στραγγίζεις το νερό που περισσεύει σε ένα δοχείο και το δίνεις αυτούσιο ή αραιωμένο στο νερό του μωρού,κατά τη διάρκεια της μέρας.Ο δικός μου τρελαίνεται.







Μπορείς να το δώσεις έτσι ή αν το μωρό τρώει μόνο πολτοποιημένα,το περνάς πάλι από το multi.
Αν θέλεις να προσθέσεις μπανάνα,δεν τη βράζεις,την βάζεις μετά.
Επίσης αν θες βάζεις και λίγη κανέλα,που και δίνει γεύση και κάνει και καλό










Στον μεγάλο έβαλα και ένα μείγμα βρώμης με μέλι και σπόρους που έχω φτιάξει.
(Θα γράψω άμεσα τη συνταγή)











10 λεπτά αργότερα...

1 σχόλιο:

  1. Μου αρέσουν οι φώτο σου βήμα - βήμα!
    Όντως μούρλια το μήλο βρασμένο με την κανέλα και τη βρώμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips