ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ:ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ μαζεύουμε Αντράκλα




Αντράκλα ή Γλιστρίδα μπορεί κανείς θεωρητικά να βρει όλο το καλοκαίρι,αλλά στον κήπο μου άρχισε δειλά δειλά να φυτρώνει αυτό το μήνα.Εκοβα μερικά φυλλαράκια με την ελπίδα να μεγαλώσει κι άλλο και τα έβαζα τσιγγούνικα στη σαλάτα αμας.Χθες πήγαμε με τα παιδιά σε ένα αμπέλι για να τρυγήσουν και το έδαφος ήταν γεμάτο,οπότε εκτός από μια σακούλα με σταφύλια,έφυγα και με μια ακόμη με αντράκλα.

Μου αρέσει πάρα πολύ η γεύση της στη ντοματοσαλάτα και εκτός αυτού έχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Δε μπαίνω εδώ στη διαδικασία να αντιγράψω κάποιο από τα πολλά άρθρα που μπορείς να βρεις ιντερνετικά για τις πάμπολλες ιδιότητές της,γιατί κι εγώ έτσι τις έμαθα.
Σκοπός μου είναι σε περίπτωση που την αντιμετωπίζεις σαν ένα ακόμα ζιζάνιο του κήπου σου και την ξεριζώνεις όπως έκανα κι εγώ παλιά,να σε βάλω στη διαδικασία να το ψάξεις.

Προσοχή,επειδή την ανακάλυψα πέρυσι που θήλαζα και το είχα ψάξει,δεν πρέπει να καταναλώνεται από εγκύους και θηλάζουσες.

4 σχόλια:

  1. Δεν το πιστεύω! Έχω ετοιμάσει κι εγώ την δική μου ανάρτηση από τα δεκάδες ματσάκια γλιστρίδα που μαζέψαμε φέτος το καλοκαίρι!!!!! Πράγματι είναι πεντανόστιμη και πολλή σημαντική να την καταναλώνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την ανακάλυψα μόλις πέρυσι και λόγω θηλασμού δε μπορούσα να φάω,Φέτος ανακάλυψα και το εξίσου γευστικό και θρεπτικό κρίταμο.Μα γιατί να μην είναι ευρέως γνωστά όλα αυτά...;Είναι μέσα στα πόδια μας!

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω γλιστρίδα και κάθε καλοκαίρι κυριολεκτικά την ξεσκίσουμε στη σαλάτα!!! Είναι πεντανόστιμη και έκανες πολύ καλά που το δημοσίευσες!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουν στο τσακ να μην το κάνω,γιατί σχετικά έχει περάσει η εποχή της,αλλά έτσι ίσως την γνωρίσει κάποιος για του χρόνου!

      Διαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips