ΠΑΡΤΥ ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΣΥΝΕΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ





Ενα χρόνο μετά και είπα να στρωθώ να γράψω για το περσινό μας πάρτυ γενεθλίων με θέμα Ιππότες και Λαίδες.

Καθώς γράφω θυμάμαι γιατί το ανέβαλα τόσο καιρό!
Ο κόπος πίσω από την όλη προετοιμασία φαίνεται,αλλά στην ουσία ΔΕ φαίνεται.Οποιος έχει ασχοληθεί με τις κατασκευές ξέρει πως οτιδήποτε δείχνει ότι κρύβει κόπο,στην ουσία είχε την εφταπλάσια ταλαιπωρία.Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσω να σου αναλύσω όσο καλύτερα μπορώ πώς τα έφτιαξα όλα.Και κυρίως όλα όσα μου πήγαν στραβά κι ανάποδα σε σχέση με το πως τα είχα υπολογίσει!
Καταρχάς να δώσω μια επεξήγηση προτού προχωρήσεις και σκεφτείς ότι χρειάζομαι τουλάχιστον ψυχανάλυση για τάσεις μαζοχισμού.(Οχι,το λέω γιατί μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό ξαναβλέποντάς τα...Και τις ετοιμασίες αυτού του πάρτυ,αλλά και του προπέρσινου με τους Πειρατές)

  • Τις ετοιμασίες τις ξεκίνησα κανένα δίμηνο πριν το πάρτυ
  • Καθώς λοιπόν είχα άπλετο χρόνο μπροστά μου,έλεγα "Α,ας κάνω κι αυτό,τώρα που τελείωσα τα υπόλοιπα"(Ολα αυτά που πήγαν στραβά τα είχα αφήσει για το τέλος)
  • Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι η ψυχοθεραπεία μου.Είτε γράφω εδώ,είτε δημιουργώ ηχο με την κιθάρα μου,είτε κάνω κατασκευές,ξεφεύγει το μυαλό μου.Οπότε ;ίσως δε θέλω ψυχολόγο για όλα όσα έκανα, αντιθέτως μάλλον είναι το υποκατάστατο του ψυχολόγου.



ΠΡΟΣΛΗΣΗ

Τη ζωγραφιά τη βρήκα στο ίντερνετ και πρόσθεσα το κείμενο.




ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΠΠΟΤΩΝ & ΔΕΣΠΟΣΥΝΩΝ





Περικεφαλαία:Χάρτονένιο καλάθι για ποπ κορν.Η μπογιά ΔΕΝ πιάνει,τελικά το έντυσα όλο με ασημένια μονωτική ταινία.Μπροστινό κομμάτι:χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων που τους έδωσα σχήμα,τα πέρασα με λίγη ασημένια μπογιά και τα έκοψα (Το να κόψω με κοπίδι το μπροστινό μέρος,μάλλον η χειρότερη/βαρετότερη διαδιασία όλων!).Φτερό στρουθοκαμήλου μεγάλο (βρήκα μόνο στο κέντρο στην Αθήνα)

Σπαθιά:Αρνιόμουν να κάτσω να ξανακόψω από χαρτόνι!Μονωτικό σωλήνων άσπρο.ΔΕΝ έπιανε η μπογιά,το έντυσα με αλουμινόχαρτο.Καθώς καταλαβαίνεις γέμισε ο τόπος αλουμινόχαρτα κατά τις μάχες τη μέρα του πάρτυ.Χαρτονάκι στρογγυλό για τη λαβή.

Ασπίδες:Από χαρτόκουτες που τους έδωσα σχήμα και τις έβαψα.Τα σχέδια τα ξεπατίκωσα από το ίντερνετ σε χαρτί και έκοψα το εσωτερικό δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο στένσιλ.

Πανοπλίες:Σακούλες σκουπιδιών μαύρες.Τις έκοψα και τις έβαψα με ασημένια μπογιά.Την επόμενη μέρα η μπογιά έβγαινε φλίδες,φλίδες!Τις καθάρισα με σφουγγάρι,τις έπλυνα,τις στέγνωσα,έφτιαξα τα σχέδια με χαρτιά όπου τα έβαψα με ασημένια μπογιά.Τα κόλλησα και την επόμενη μέρα ξεκολλούσαν.Τα νεύρα μου,τα χάπια μου....Νομίζω τελικά με πιστόλι σιλικόνης τα κόλλησα.


Για τις δεσποσύνες είχα καπέλα,στεφάνια και βραχιόλια.

Καπέλα:Απλά καπελάκια που μου είχαν ξεμείνει από άλλα πάρτυ.Κατάφερα να τα ψιλοπεράσω με ασημένια μπογιά,γιατί,ω τι πρωτότυπο, ούτε εκεί έπιανε καλά και τα έντυσα με τούλια και δαντέλες που πάντα κρατάω από μπομπονιέρες.Αγόρασα και κάποια μονόχρωμα.Από όλα κρέμασα κορδέλες.

Στεφάνια:Πήρα μονωτικό σωλήνων,το έκοψα( κάθε κομμάτι μου έβγαλε 3 στεφάνια),πέρασα μέσα σε κάποια σύρμα,σε άλλα ενωμένα καθαριστικά πίπας,κόλλησα τις δυο άκρες για να γίνει κύκλος και τα έντυσα με κορδέλα,που την κολλούσα ανά διαστήματα με πιστόλι σιλικόνης.Μια φίλη μου έφτιαξε τους υπερπαραγωγικούς φιόγκους που κολλήσαμε στην ένωση και από όπου κρέμονταν οι κορδέλες.Τα στεφάνια έγιναν πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Βραχιόλια:Από ρολό τουαλέτας.To έκοβα  στα δύο,μετά το έκοβα κατά μήκος,κόλλαγα το ένα κομμάτι μέσα στο άλλο και το έβαβα/στόλιζα.Εδω η μπογιά επιτέλους έπιανε ΤΕΛΕΙΑ!!!Και μιας και μια φίλη με προμήθευσε με πολλά ρολλά,έβαψα κάποια χωρίς να τα στολίσω και τη μέρα του πάρτυ είχα μαρκαδόρους και το κάθε παιδί μπορούσε να γράψει κάτι και να το χαρίσει στη μαμά του για τη γιορτή της μητέρας.(Η οποία νόμιζα ότι ήταν εκείνη τη μέρα, αλλά τελικά ήταν την επόμενη Κυριακή.Οπως και να έχει,μαμάδες είμαστε,όχι σε χειροποίητα δώρα από τα παιδάκια μας δε λέμε)Περιττό να πω πως τα βραχιόλια ήταν σαν πραγματικά faux κοσμήματα!!!







ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Πολυέλαιος: Μαύρο χαρτόνι που του έδωσα το σχήμα που ήθελα για να φτιάξω τη βάση και την αλυσίδα.Οι κηροστάτες είναι κομμένα και βαμμένα ρολλά τουαλέτας και η φωτιά τρία χρώματα λεπτό χαρτί χειροτεχνίας που κάπως το λένε αλλά τώρα μου διαφεύγει.



Πύλη:Χαρτόνι μεγάλο που το βάψαμε με τη βοήθεια του εορτάζοντα να δείχνει σαν ξύλο.Την αλυσίδα την έκανα με μονωτικό σωλήνων.Κόψε,κόλλα με πιστόλια σιλικόνης και δε συμμαζεύεται...

Φυλακή:Από ασημένια μονωτική ταινία.(Αντε τώρα εσύ κόλλα τη μια ταινία αντικριστά με την άλλη χωρίς να ξεφεύγεις στην ευθεία!(Οτι δεν έπιανε καλά η κόλλα σιλιόκόνης και ξεκόλλαγαν οι ενώσεις το είπα...;Φτου κι απ την αρχή με συρραπτικό

Πυρσοί:Από χαρτόνι

Εμβλήματα:Από τα κομμάτια που περίσσευαν από τις σακούλες όταν έφτιαχνα τις στολές.Τράβηξα τα ίδια για τα σχέδια (ξέβαψαν,ξεκόλλαγαν κ.τ.λ.)Τα χρωματιστά είναι από χαρτόνι. 


Είχα και μια καφέ κουβέρτα που είχε χαλάσει και ήταν για πέταμα,οπότε εκπλήρωσε ένα ακόμα σκοπό πριν πάει στα σκουπίδια.Εγινε τοίχος κάστρου.Με μαύρη μπογιά και σφουγγάρι,έδιχνε σα να ήταν από τούβλα.


ΤΟΥΡΤΕΣ

Το πάρτυ έγινε και για τα δυο μου αγόρια.Το ένα έκλεισε τα 3 και το άλλο το 8.Το θέμα της τούρτας θα ήταν,τί άλλο;Κάστρο.Καθώς σκεφτόμουν πώς να το φτιάξω,μου ήρθε μια καταπληκτική ιδέα.Το 3 είναι (σχηματικά) μισό 8.Ετσι ο μικρός μου γιος έσβησε μισό κάστρο σε σχήμα 3 και όταν ήρθε η ώρα του μεγάλου εμφανίσαμε άλλο ένα κομμάτι και σχηματίστηκε το 8.Το τελικό σχήμα θα μπορούσε να έχει βγει και καλύτερο,αλλά είχα μικρά χαρτόνια για να τα τοποθετήσω.Η βάση της τούρτας ήταν ένας απλός κλασικός κι αγαπημένος κορμός,όπου φυσικά για να μπορέσω να φτιάξω όλα αυτά που ήθελα έκανα τέσσερις δόσεις.Οσο ακόμα ήταν μαλακός,του έδινα το σχήμα που ήθελα με τη βοήθεια λαδόκολλας και ποτηριών.Και φυσικά μια και πρόκειται για πολύ εύκολο γλυκό,είχα και βοηθό να μου σπάει τα μπισκότα,να ανακατεύει,να γλύφει τις κουτάλες και τα σχετικά.
Εδινα το σχήμα στην αρχή όπως μπορούσα,τον έβαζα στο ψυγείο και κάθε τόσο,όπως πάγωνε,τον έβγαζα και το βελτίωνα μέχρι να πάρει την επιθυμητή μορφή.




Τώρα το στολισμό δε θα κάτσω να στον αναλύσω.Με διάφορα είδη από σοκολατάκια και με λίγη ζαχαρόπαστα έκανα ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι!Χρησιμοποίησα και κάτι ιπποτικά playmobil.




Τα 3 κεράκια του μικρού τα στήριξα στα χωνάκια-πύργους,που μέσα είχαν m&ms από τα υπόλοιπα χρώματα που μου είχαν περισσέψει.





Από το πάρτυ βέβαια δε θα μπορούσε να λείψει και η πινιάτα-δράκος.
Το σώμα ήταν μεγάλο μπαλόνι,το κεφάλι πιο μικρό μπαλόνι,τα αυτιά και η ουρά εφημερίδες που με τη βοήθεια της αλευρόκολλας τους έδωσα το σχήμα που ήθελα.Τα ένωσα όλα με ταινία και μετά έβαψα και διακόσμησα.


Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι από τις προετοιμασίες.Στη δεύτερη ανάρτηση,οι και οι λαίδες σε αγωνιστική δράση!Μπορείς να τους θαυμάσεις εδώ.
Γιατί φυσικά τί νόμιζες;
Η πρόσκληση γράφει Αγώνες.Φυσικά και είχαμε λοιπόν αγωνίσματα.


8 σχόλια:

  1. Είναι όλα υπέροχα!!! Και μιας και ξέρω οτι πλησιάζουν ξανά τα γενέθλια ανυπομονω να ακούσω το φετινό σας θέμα! Να τα χαίρεσαι και παντα να δημιουργίες για αυτά τις ομορφότερες αναμνησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!
      Φέτος ήταν "αθέματο" το πάρτυ μας,χαχα.Αλλά παιχνιδάκια παίξαμε.Τώρα έρχεται και ο μικρός,αλλά κι εκεί μάλλον "αθέματα" θα τη βγάλω : )

      Διαγραφή
  2. Εγινε φανταστικο το παρτι σας!!! και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!Τόσο καιρό που έκανα να το ανεβάσω ήρθε και πέρασε το "και του χρόνου",χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Έχω μείνει άφωνη από την προετοιμασία, την φαντασία, την αγάπη, την επιμονή, το μεράκι, την κατάθεση ψυχής που έβαλες σε όλα όσα έκανες για τα αγόρια σου! Να τα χαίρεστε Αντωνία μου!!! Τον κήπο σου δε, τον λάτρεψα! Πάντα χαρά στο σπιτικό σας εύχομαι και δημιουργία! Σε φιλώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα δεν το πιστεύω!!!!!!!
    Είνα ολα απιστευτα μαγικα και υπεροχαααα!!!!!
    Συγχαρητήρια για την υπομονή,τη φαντασία και την αγαπη σου!!!!!😘😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω λόγια! Μου αρέσεις! Είσαι κουζουλη και εσύ σαν και μένα! ΥΠΈΡΟΧΑ μανούλα όλα ανυπομονώ για αγώνες!! Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, ομολογουμένως χρειάζεται να έχει κανείς μια Α (μη σου πω και Ω! ) κουζουλάδα : )

      Διαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips