Και η βροχή θέλει καλοπέραση!
Το να πρέπει ολημερίς να απασχολήσει ένα νήπιο,μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση για μια δόλια μάνα.Στο λέω εγώ,που όχι στο blogaki μου δεν προλαβαίνω να γράψω,αλλά ούτε και να σκεφτώ.Εγώ μάλιστα ζω την ενισχυμένη έκδοση (Μαμάτίθακάνουμε-πεινάω-ααααααχτυπησααααα-τιθαφαμε-τιθακανουμε-ναφαωαμυγδαλακι-δωσεμουαυτοτοπαιχνιδιπουξερωοτιδενπρεπει-τοθέλωωωωωωωω-χτυπησαααααα)Χ5 το πρωί και Είναι-πολύ-δύσκολη-η-άσκηση-σου-λέω-έλα-τώραααααααα το απόγευμα.

Μια βροχερή μέρα λοιπόν σα τη χθεσινή πώς να περάσει η ώρα...;Πόσα αμύγδαλα-καρύδια-μανταρίνια να το ταΐσεις,που όταν είναι κλεισμένο μέσα όλο εκεί το μυαλό του...
Η βροχή έκανε ένα διάλειμμα κάποια στιγμή,αλλά όλα έξω μουλιασμένα.Ο καιρός όμως ήταν τόσο ζεστός,που ούτε μπουφάν δε χρειαζόταν.
Και τότε μέσα στη βαρεμάρα μου/μας σκέφτηκα...Μα φυσικά...Η κατάλληλη περίσταση για puddle muddle όπως θα έλεγε και ο αγαπημένος Dr Seuss.
Να κάνουμε απόσβεση στις γαλότσες μας και να δημιουργήσουμε και όμορφες αναμνήσεις.


Δειλά,δειλά στην αρχή...


Κάποιος άρχισε να ξεθαρρεύει...
Και τελικά να τα δίνει όλα...Και φυσικά και η μαμά πέρασε πολύ καλά βλέποντας το βλαστάρι της τόσο χαρούμενο και τους δείκτες του ρολογιού να ξεκολλάνε.

Βασικές προϋποθέσεις για να περάσουν όλοι καλά:

 1. Η μαμά δεν είναι μικροβιοφοβική.
 2. Η μαμά δεν ανησυχεί ότι αν το βλαστάρι μείνει λίγη ώρα βρεγμένο,θα πάθει πνευμονία.
 3. Η μαμά είναι προετοιμασμένη ότι το λασπόνερο θα φτάσει μέχρι τα μαλλιά.
 4. Σε συνάρτηση της άνωθεν πληροφορίας,η μαμά διαλέγει ένα νερόλακκο δίπλα στο σπίτι της,για να μπορεί να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι και χωρίς τη χρήση οχήματος.
 5. Παιδί και ρούχα,όλα πάνε για πλύσιμο,να έχει προετοιμαστεί να υπάρχει ήδη ζεστό νερό.
 6. Γαλότσα ξεγαλότσα,με τέτοιο παιχνίδι μέχρι και οι κάλτσες θα βγουν μούσκεμα.Γι αυτό διαλέγει ρούχα που δεν τα λυπάται να λερωθούν.

Οπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση...

ΛΕΡΩΘΕΙΤΕ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!


1 σχόλιο:

 1. Διάβαζα και διασκέδαζα - χαίρομαι να υπάρχουν τέτοιες μαμάδες που διαθέτουν αρκετό κέφι ώστε να αποτελεί εναλλακτική για εκείνες το να γίνουν τα παιδιά τους εντελώς χάλια, προκειμένου να απασχοληθούν. :-)
  Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips