AYTO TO MHNA:Φθινόπωρο μαζεύουμε Μαραθόσπορο



Μυρωδικά και βότανα μαζεύουμε πάντα μόνο όσα χρειαζόμαστε
και προσέχουμε να μην τα ξεριζώσουμε για να βγουν και την επόμενη χρονιά.



Αααααα..μμμ-μμμμ-μμμμ.....
(βαθιά εισπνοή...βαθιά εκπνοή...)
και πάλι
Ααααααα...μμμμμ-μμμ-μμμμμμμ...

Ζεν...ζεν...ζεν...

Είναι οι αυτοσχέδιες ασκήσεις ηρεμίας που κάνω αυτό τον καιρό.
Μπορείς να τις επαναλάβεις μαζί μου.
Στο εγγυώμαι...
Δεν κάνουν τίποτα.

Να γράψω δεν προλαβαίνω όπως έχεις καταλάβει,καθώς ζω μια τρέλα.
Οκτώβρης μήνας μπήκε κι εμείς τα πρωινά τη βγάζουμε στις παραλίες.Στη θεωρία πάμε πρώτη δημοτικού,στην πράξη στις 11μιση είμαστε σπίτι.Στο διάστημα
 8:15-11:15 και με το μικρό να κινείται στο σπίτι σαν αυτά τα ρομποτάκια που όπου βρουν τοίχο αλλάζουν κατεύθυνση, πρέπει να:
Εχω κάνει δουλειές σπιτιού.
Εχω μαγειρέψει.
Εχω κάνει προετοιμασία για τη δική μου δουλειά.

Το "σχολείο" τελειώνει 11μιση,γιατί ακόμα δασκάλα δεν έχουμε.Οπότε και που πάει,μη φανταστείς,κοντεύουν να γίνουν πικάσο από την πολλή ζωγραφική.

Σήμερα δεν έκαναν ούτε αυτό.Είδαν Αστερίξ και Οβελίξ....Βέέέέβαια...γιατί σου λέει,ήταν η παγκόσμια μέρα αθλητισμού,(ή κάτι τέτοιο,δεν το έψαξα,δε μ ενδιαφέρει!) οπότε είδαν το "Αστερίξ και Οβελίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες".
(..........................................................................................................!!!!)

Τώρα θα μου πεις "Κυρά μου δε φτάνει που έχεις τη θάλασσα στα πόδια σου και τα πρωινά είσαι στο σπίτι,οπότε έχεις τη δυνατότητα κάπως να απασχολήσεις τα παιδιά σου..."Ναι δεν αντιλέγω...Για τα δεδομένα του μπάχαλου στο οποίο καλούμαι να επιβιώσω περνάω καλά.

Τις πρώτες εβδομάδες το χα πάρει πολύ κατάκαρδα το όλο θέμα της απερίγραπτης αρχής του σχολικού βίου του γιου μου.Πλέον έχω φτάσει σε μια κατάσταση Νιρβάνας,όπου εξωτερικά εκνευρίζομαι,αλλά δεν περνάει πέρα από τον εξωτερικό φλοιό το συναίσθημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν που ήμουν στα πατώματα,ένα απόγευμα που γύριζα από τη δουλειά,είπα να αλλάξω δρόμο και να μπω από ένα κομμάτι της περιοχής που έχει άχτιστη γη,με την ελπίδα να βρω μάραθο να μαζέψω μαραθόσπορο για το χειμώνα.
Πράγματι βρήκα,σταμάτησα και όπως βγήκα από το αυτοκίνητο έφτασε στ' αυτιά μου μια πολύ όμορφη μελωδία.Από κάποιο διαμέρισμα εκεί γύρω,κάποιος έκανε πρόβα πιάνου κι έπαιζε εκπληκτικά.Ετσι καθώς μάζευα τα σπόρια μου, ήταν σαν να είχα και το προσωπικό μου κοντσέρτο.
Για 15' πραγματικά ξεχάστηκα.Ζούσα απολύτως το ΤΩΡΑ με άδειο μυαλό και μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας κι ευτυχίας. 
Ευτυχία στις μικρές στιγμές,αυτό δεν είναι το μυστικό άλλωστε;

Οποιος κι αν ήσουν,
δε θα το μάθεις ποτέ, 
αλλά θα θυμάμαι αυτή τη "συγκομιδή" για χρόνια,
σ' ευχαριστώ!

Τον Μάραθο για χρόνια δε μπορούσα να τον μυρίσω.
Οταν ήμουν μικρή,είχε μαζέψει μια φορά η μαμά μου και τον είχε βάλει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.Οταν μπήκαμε μετά από κάποια ώρα στο αυτοκίνητο το οποίο είχε ζεσταθεί από τον ήλιο,στο πίσω κάθισμα εγώ έγινα πυθία!
Από τότε δεν άντεχα καθόλου τη μυρωδιά του.Η πρώτη δειλή επαφή συμφιλίωσης έγινε με τη βοήθεια κάτι μαραθοκεφτέδων ένα καλοκαίρι στους Παξούς.Χρόνια αργότερα και ενώ ο γιος μου σπάραζε από κολικούς αποφάσισα να δοκιμάσω το γιατροσόφι που είχα ακούσει τυχαία στο μαιευτήριο από μια λεχώνα.Μείγμα από χαμομήλι, γλυκάνισο και μάραθο.Καθώς το βλαστάρι μου δεν καταδεχόταν να το πιει το ίδιο,έφτιαχνα το πρωί 1 λίτρο με μπόλικα παγάκια και το έπινα όλη μέρα ως δροσιστικό ρόφημα.Τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. 
Πλέον μου αρέσει πολύ και τον αναμειγνύω με άλλα βότανα πολλά βράδια το χειμώνα.

Στην επόμενή σου εξόρμηση,αν βρεις στο δρόμο σου μάζεψε λίγο.Εκτός από χαλαρωτικός είναι και θεραπευτικός για το αναπνευστικό σύστημα.



4 σχόλια:

  1. Αντωνία-Πυθία καλό κουράγιο εύχομαι με το σχολείο του μικρού! Με τα βότανα πάλι δεν το έχω καθόλου αλλά κακώς γιατί κάνουν πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!Δεν είναι τίποτα 12 χρονάκια ακόμα υπομονή...επί 2!Τα βότανα κι εγώ τα τελευταία χρόνια τα ανακάλυψα,ποτέ δεν είναι αργά

      Διαγραφή
  2. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο καλός ο μάραθος.. Ο φρέσκος δεν κάνει, πρέπει να είναι αποξηραμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά τα βότανα για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω είναι 3 φορές πιο δραστικά αποξηραμένα.Ούτως ή αλλως στο ρόφημα χρησιμοποιούμε τα σποράκια

      Διαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips