Ιδέες αποθήκευσης παιχνιδιών

Εχω δυο αγόρια του ιδίου φύλου με 5 χρόνια διαφορά,που μοιράζονται ένα δωμάτιο.Οπως είναι φυσικό τα παιχνίδια τους έχουν καταλάβει το σύμπαν με  επιθετικά επεκτατικές τάσεις στις λιγοστές μας ντουλάπες.

Τα μεγάλα μου προβλήματα ήταν 2:
Τα τεράστια κουτιά από επιτραπέζια και παζλ,που λυπάμαι να δώσω γιατί α)το χειμώνα τα παίζουμε, β)έρχεται και ο μικρός από πίσω οπότε είναι κρίμα να διώξω κάποια που ίσως είναι ηλικιακά ξεπερασμένα για το μεγάλο .

Τα εκατοντάδες (στην κυριολεξία) αυτοκινητάκια του μεγάλου,ο οποίος όμως επειδή έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα τα θυμάται και τα αγαπάει όλα,άρα δεν είναι ότι θα πάρω μια χούφτα (κάντες 10 για να κάνουμε δουλειά) και ούτε που θα το καταλάβει.Ακόμα θυμάται αυτοκίνητα που έχασε ή αντάλλαξε πριν από χρόνια.Το μεγάλο μπαούλο που τα έχουμε μέσα όμως είχε μπουκώσει τόσο πολύ που δε μπορούσε να βρει τίποτα πλέον.

Αν έχεις παιδιά δε θα σου είναι δύσκολο να φανταστείς σκηνικό:Βιάζεσαι να φύγετε,σου λέει φυσικά να πάρει 2-3 αυτοκινητάκια μαζί,φυσικά θέλει κάποια συγκεκριμένα που δεν τα βρίσκει, νευριάζει,νευριάζεις...περαιτέρω εξηγήσεις είναι πιστεύω περιττές.

Εκτός αυτού το μπαούλο ήταν θεόβαρο και μου έβγαινε το λάδι να το μετακινήσω για να καθαρίσω,ενώ ξεχείλιζε με αποτέλεσμα το καπάκι να σέρνεται διαρκώς αντιαισθητικά στο πάτωμα και το μωρό να κάνει μονίμως επιδρομές στα επικίνδυνα για την ηλικία του αυτοκίνητα.

 Προχθές το βράδυ που τα σκεφτόμουν πάλι λοιπόν είχα μια αναλαμπή.Η μάλλον καλύτερα,2 αναλαμπές.

Η πρώτη ιδέα ήταν να πετάξω όλα αυτά τα ογκώδη κουτιά και να βάλω τα επιτραπέζια και παζλ σε επαναχρησιμοποιούμενα polybags με φερμουάρ.Φρόντισα να κόψω τις εικόνες από τα κουτιά,ώστε να είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε τί περιλαμβάνει κάθε σακούλα,αλλά και να βλέπουμε πώς να φτιάξουμε τα παζλ.Στα περισσότερα επιτραπέζια δε χρειάστηκε να κόψω τίποτα,γιατί υπήρχε το χαρτί οδηγιών με την εικόνα.Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην ανεύρεση,έγραψα σε αυτοκόλλητες ετικέτες που τις κόλλησα όλες στην επάνω δεξιά γωνία τον τίτλο του παιχνιδιού.









Μέσα σε ένα από τα γνωστά καλάθια του ΙΚΕΑ  που έχουμε στη βιβλιοθήκη τους κατάφερα να χωρέσω πάνω από 20 από αυτά τα παιχνίδια ενώ γέμισα μια ολόκληρη μαύρη σακούλα από πατικωμένα κουτιά!
Είμαι ενθουσιασμένη!!!










Βρήκα μάλιστα και κάτι τεράστια polybags,όπου χωράνε μέχρι και puzzle και επιτραπέζια με χαρτόνι.














Eίμαι και πολύ περήφανη  γιατί χρειαζόμουν ένα κουτί να βάλω αυτά τα μεγάλα κομμάτια + τα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν είχαν χωρέσει στο πρώτο.Η πρώτη μου παρόρμηση φυσικά ήταν να πάω να πάρω ένα ακόμα κουτί αποθήκευσης.Παλαιότερα αυτό θα είχα κάνει κατά πάσα πιθανότητα.Τώρα που σκέφτομαι και το ευρώ,αλλά και το σπίτι έχει περιορισμένους χώρους το σκέφτηκα καλύτερα.Αναδιοργάνωσα κάποια άλλα πράγματα,έπεσα και πάνω στην ιδέα Konmari για ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων και τελικά έκανα χώρο σε ένα υπάρχων κουτί της βιβλιοθήκης.
Το συμπέρασμα είναι ότι όσο περισσότερο χώρο έχεις,τόσο πιο πολλά άχρηστα πράγματα μαζεύεις και τόσο πιο πολύ απλώνεσαι,με αποτέλεσμα και πάλι να μη χωράς και να μη βρίσκεις τίποτα.


Εμείς θα πάμε στην αποθήκη!

Η λύση που έδωσα για τα αυτοκίνητα (και που με έκπληξη δέχτηκε αδιαμαρτύρητα,αν όχι με ενθουσιασμό ο γιος μου) ήταν να τα χωρίσει σε 3 ομάδες.Η μία έμεινε στο δωμάτιο και οι άλλες 2 μπήκαν σε σακούλες στην αποθήκη.Του εξήγησα ότι δεν τα αποσύρουμε,απλά όταν βαριέται αυτά που έχει πρόχειρα,με οποιαδήποτε συχνότητα κι αν συμβαίνει αυτό, θα μπορεί να τα αλλάζει.Η κούτα άδειασε τόσο,που καταφέραμε να χωρέσουμε μέσα και ένα αεροπλανοφόρο,αλλά και κάτι άλλα hotwheels gadgets τα οποία είχα μέσα στη ντουλάπα.
Είμαι διπλά ενθουσιασμένη!!! 



11 σχόλια:

  1. Αντωνία η λύση αποθήκευσης ειδικά για τα παζλ, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο με ενθουσίασε μιας που και εγώ έχω δύο αγόρια με τρία χρόνια ηλικιακής διαφοράς και μια μπέμπα που σε λίγους μήνες θα " απαιτήσε" και εκείνη τους χώρους της! Εν όψει οργανωτικής φρενίτιδας πριν την έναρξη του σχολείου, μου εδωσες την τέλεια ιδέα, την οποία και θα πραγματοποιήσω! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ax φρενίτιδα εκεί?Φρενίτιδα κι εδώ...Θα έχουμε και σχολικά βιβλία από φέτος,κλαψ.
      Χαίρομαι που βοήθησα!
      (Χθες παρεπιπτόντως θυμήθηκα πως έχω ξεχάσει εντελώς να κάνω την ανάρτηση του βραβείου η απαράδεκτη!)

      Διαγραφή
    2. Αστα, κ εμείς φέτος πρώτη δημοτικού, να δούμε!! Οσον αφορά στο βραβείο, μην αγχώνεσαι, είναι πιστεύω προαιρετική η ανάρτηση, όχι αναγκαστική! Απλά θα σε μάθουμε λίγο καλύτερα!! Καληνύχτα και φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Ωραία η ιδέα αποθήκευσης στα polybags, κάθε τόσο τελικά διαπιστώνω ότι είναι πιο εύκολο να μεγαλώνεις αγόρια, εσείς είχατε θέμα με τα πολλά αυτοκινητάκια και προσωρινά το λύσατε! εγώ με την barbie και όλα της τα αξεσουαρ σε μέγεθος φυστίκι τι κάνω όεο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σε τέτοια θήκη ίσως...?
      http://www.parents.com/toddlers-preschoolers/bedroom/nursery-transition/kids-room-makeovers/?page=8

      Διαγραφή
  3. αχ βαχ! δυο παιδια με διαφορα διομισυ χρονια μεταξυ τους, αγορι και κορίτσι και το σπιτι έχει μπουκαρει απο μπαρμπι και τουτου! το τι εκκαθαρίσεις έχω κανει δεν λέγεται και πάλι γεμάτοι είμαστε! δεν βλεπω λυση! και οι ατιμες οι κουκλες δεν χωρανε και σε polybags!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαουλακι οι μπαρμπι σαν τα αυτοκινητακια μας!Εγω εχω παρει ενα ομορφο του ΙΚΕΑ που ομως ειναι μαλακο,γι αυτο απο μεσα εχω βαλει και μιαπλαστικη κουτα.Ετσι και ειναι σωστα αποθηκευμενα και δεν τα βλεπω!

      Διαγραφή
  4. ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΜΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι,εμείς οι δόλιες μάνες πρέπει ν αλληλοσυμπαραστεκόμαστε!!!!Χαίρομαι που βοήθησα!

      Διαγραφή
  5. Ωχ, ωχ, ωχ, τι μου θύμισες. Τεράστια παιχνιδόκουτα με εκατοντάδες μικροσκοπικά πραγματάκια που προσπαθούσα να ταχτοποιήσω και να ομαδοποιήσω - με παροιμιώδη αποτυχία! Γιατί σε αυτό τον τομέα δεν είμαι τόσο δημιουργική όσο εσύ! Το στοίχημα τώρα φαντάζομαι είναι για πόσο καιρό θα διατηρηθεί η οργάνωση, έτσι; ;)
    Φιλιά πολλά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με τα παζλ είναι τζίνιους! Πιάνουν πραγματικά τον περισσότερο χώρο στη βιβλιοθήκη. Θα το εφαρμόσω άμεσα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλαααα,δε θέλει πολύ click click!
Αν δεν μου γράψεις,πώς θα ξέρω ότι πέρασες από δω?!

Blogging tips